dimecres, 12 de gener del 2011

Llenguatge Audiovisual

ÚS DEL LLENGUATGE AUDIOVISUAL( aquell que comunica les idees a través de les emocions):

UN NOU HOME

ELS 2 HEMISFERIS:

Hi ha un gran interés sobre el paper que fan els 2 hemisferis cerebrals en l'eleboració del pensament humà i en la configuració del comportament.

-HEMISFERI ESQUERRA: Controla la part dreta del cos, hi han les àrees relacionades amb la lectura, l'escriptura, el càlcul, l'aritmètica, la lògica... Les funcions lligades al llenguatge i ha l'abstracció.
És l'hemisferi amb major sensibilitat per a allò visual. Li correspon el desenvolupament lineal, lògic i racional del pensament, les percepcions dels esquemes i la disposició ordenada de les seqüències. És l'hemisferi intel·lectual, analític, dominant, actiu.
En canvi:
-L'HEMISFERI DRET: controla la part esquerra del cos, i hi han les àrees que fan algunes funcions com, el reconeixement immediat dels rostres, la distinció i el record de les formes, la dicriminació d'acords musicals... En general hi ha les funcions no verbals. És l'hemisferi amb major sensibilitat per l'acústic. Controla les dimensions artístiques, simbóliques, creatives...

L'hemisferi dret prevaldrà en tot aproximació global, concreta i emocional a la realitat, mentres que l'esquerra seria preponderant en el pensament analític i en la lògica formal.
L'hemisferi dret treballa les emocions mentre que l'hemisferi esquerre treballa més amb la lectura, el raonament i les dades.
L'escola treballa més l'hemisferi esquerre.

Per primera vegada des de fa 2400 anys, torna a adquirir predomini l'hemisferi dret, gràcies als mitjans de masses de l'era electrónica.

Mapa Conceptual



La creació d'un mapa conceptual ens pot ajudar a organitzar els nostres coneixements i a ampliar la nostra perspectiva en relació a un tema. Habitualment, la creació del mapa passa per diversos estadis: selecció i jerarquització de conceptes (fer una llista i ordenar-la), reflexió sobre la relació cada concepte amb tots els altres (cercar els connectors), concepció d'una representació gràfica adequada (dibuixar el mapa de forma clara, entenedora i coherent)...

La construcció d'un mapa conceptual és doncs un procés intel·lectual que facilita un aprenentatge significatiu en la mesura en que ens ajuda a integrar els nous coneixements en els nostres esquemes mentals.
per descarregar cmap tools

Fluxograma

Aquesta activitat la treballarem a partir d'una eina on-line anomenada GLIFFY.
Aquesta eina a part de poder guardar, crear i editar diagrames de flux, també permet treballar amb altres tipus de representacions gràfiques i exportar a diferents formats la feina feta.

  • Crear a Gliffy un diagrama de flux que representi l'acció travessar una cruïlla on hi ha semàfors, exportar-ho a JPEG i penjar els resultats, comentats, al blog.
  • Obrir el Gliffy
  • Un com fet anar a FILE, exportar JPEG, i guardar.
  • Fer nueva entrada en el blog i penjar-ho.

Goolge Docs

AMB GRUP

1. Crear i compartir un document de text.
2. Crear una presentació, compartir-la i emprar-la com una eina de comunicació.
3. Crear un full de càlcul i un formulari.


Text:



Presentació:





Full de calcul:


https://spreadsheets.google.com/pub?key=0AkC2HOFqU23ldHdfRFU5UENaTktoMUJQOC11aXg1SHc&hl=en&output=html

Què és un prezi?

dimarts, 26 d’octubre del 2010

De Dintre d'una Poma




Aquesta es la meva primera partitura que he fet amb el Noteflight, aquest progama es programa on-line i el podem trobar a www.noteflight.com. Es un programa molt sensill d'utilitzar.

diumenge, 24 d’octubre del 2010

Audio



Aquesta cançó esta barrejada amb un tros de veu d'un programa de radio. Aquesta barreja l'ha he fet amb un programa anomenat "Audacity".

Aquest programa és molt pràctic i ens permet exportar les cançons en diversos formats entre aquests l'mp3. Aquest programa es lliure, per tant el podem descarregar sense haver de pagar. El podem descarregar des de http://audacity.sourceforge.net/?lang=es.

dijous, 14 d’octubre del 2010

Benvinguts a Blanquerna




Aquest vídeo ha estat creat per mi amb el programa Windows Live Movie Maker.

He trobat que es un programa prou interessant alhora de poder crear els meus propis vídeos i poder-los modificar i adaptar tal com vulgui i m'agradi.

Per poder-lo pujar al blog he hagut de penjar-lo primer al YouTube per poder agafar el codi embed.

GIMP



A traves d'aquesta imatge hem treballat al Gimp. El Gimp és un programa d'imatge, és a dir, amb aquest programa podem retocar les imatges, retallar-les, augmentar o disminuir la qualitat de la imatge,...

Imatge Reduida:


Aquesta fotografia la he reduït amb el Gimp. aquesta imatge originalment era de 3456 x 2304 píxels, gràcies al Gimp hem pogut reduir la mida i la qualitat d'aquesta imatge.

Per tot aquell que encara no sàpiga com fer-ho, es ben fàcil:
- Obres la imatge amb el Gimp
- Vas a la pestanya de imatge
- Selecciones "escalar la imagen" i es aquí on vas augmentant o disminuint la imatge.

Retall de la imatge:



Aquesta imatge es un retall, com podeu observar, de la imatge. aquest retall també t'he fet amb el Gimp. És ven fàcil retallar una imatge amb el Gimp, es tan senzill com agafar el cúter seleccionar el que volem retallar i clicar al mig de lo seleccionat.

Aquesta image també esta escalada, ja que no cal que sigui massa gran perquè es vegi bé en un blog.

Imatge Retocada:


En aquesta imatge hem eliminat elements de l'original, com és el cas del sabó i una samarreta.

Per poder retocar o eliminar aquests elements hem utilitzat el Gimp. Amb l'eina de clonatge, per poder clonar hem d'agafar un tros que el volguem com a original i a partir d'aquir clonar-lo, és a dir, per poder eliminar la samarreta he agut de seleccionar primer a la paret i després passar per sobre de la samarreta perquè es quedi igual que la paret. Per poder fer-ho, hem de pixar el control i fer clic a la paret i un cop fet això, passar amb el cursor per a sobre de la samarreta amb molt de comte, ja que si on hem clicat te elements que no volem que surtin en el clonatge haurem de anar vigilant que no surtin o canviant l'origen del clonatge.


dimarts, 5 d’octubre del 2010

Vídeo Educatiu



Aquest vídeo extret del "Ministerio de Educación, Cultura y Deporte". Aquest vídeo fomenta que a través de l'esport podem treballar molts valors i per suposat l'esforç i ens ho demostra amb els grans esportistes com es el cas de Rafa Nadal, Fernando Alonso,...

Si realment ens proposem les coses i volem assolir una meta per molt que ens costi si realment ho volem ho aconseguim. Per tant no ens hem de rendir mai!

dijous, 9 de setembre del 2010

La interactivitat

En aquest vídeo podem veure l'evolució que ha patit el món de la informàtica. Ens diu que són maquines que a demés de fer càlculs, són maquines per comunicar-nos. Ens diu que des de mitjans del s. XX s'han proposat models per a millorar la comunicació, per sort amb el temps tot això ha anat millorant i avui dia mitjançant la interfície podem gaudir del diàleg entre la persona i l'ordinador. Clar està que fins arribar a aquest punt han passat moltes coses al llarg de l'historia així que... us recomano que el veieu.


Edu3.cat

La Benvinguda!

Benvinguts tots i totes al meu bloc. Com suposo no hem coneixeu gaire, però segur que en uns dies ens coneixerem tots.

Jo estic estudiant Educació Infantil ja que és la meva il·lusió des de ven petita, recordo que quan tenia 5 anys hem preguntaven que què volia ser de gran i sempre contestava "professora de nens petits", així que... espero poder complir la me il·lusió i que tots vosaltres m'acompanyeu en el camí.

Durant l'estiu m'he proposat que durant aquest curs, a part de passar-m'ho bé, vull gaudir aprenent el que de veritat vull ser en un futur i se que per això hauré de fer un esforç.

Tinc intenció de pujar moltes coses al bloc així que... us espero aviat!!

Gràcies.